zaterdag 29 juni 2013

Welkom

Het begon in 2011: Om onze 25° huwelijksverjaardag te vieren gingen we een rondreis maken door British Columbia en (een klein deel van) Alberta. We waren nog nooit buiten Europa geweest en het zou ook een éénmalige gebeurtenis worden. Dachten we...

De hele reis beviel ons dusdanig goed dat we al enkele maanden na thuiskomst een nieuwe vakantie in Canada boekten. Een deel van deze reis volgde hetzelfde traject als in 2011, maar dit leverde ons de gelegenheid om deze plaatsen wat beter te verkennen. Reisden we in 2011 nog met z'n tweetjes, in 2012 waren met vier. Onze (schoon)ouders waren zo nieuwsgierig geworden na onze eerste verslagen dat ze maar al te graag meewilden. Omdat het af te leggen traject korter en de beschikbare tijd langer was, is dit een redelijk ontspannen vakantie geworden.

Geheel tegen de verwachting in, we zouden in 2013 eens 'gewoon' in Europa blijven, werd toch weer een reis over de Grote Plas geboekt: Mid-West Amerika zou verkend worden. Vertrek en aankomst in Denver en onderweg 7 Staten bezoeken.
Dommerwijze hadden we echter maar twee weken verlof aangevraagd bij onze werkgevers - we zouden immers in Europa blijven en hadden zo nog twee weken tegoed in september. Dit heeft tot gevolg gehad dat de reis door Amerika erg vermoeiend, maar daarom niet minder mooi, is geworden.

Dat de reismicrobe er goed in zit blijkt in 2014: 3 weken rijden, vliegen en varen door Alaska. Zeer veel afwisseling in landschappen die de ene keer wat op Canada lijken, de andere keer totaal verschillend zijn.

2015 kende een dubbel vervolg: Tijdens de winter zijn we een week lang op zoek gegaan naar het Noorderlicht in Fins Lapland en de zomervakantie hebben we doorgebracht in .... jawel, Canada! Deze keer waren we weer met vier maar met een totaal nieuwe aanpak. We zijn telkens voor meerdere dagen op dezelfde plaats (4) gebleven en hebben zodoende de omgeving heel relaxt kunnen verkennen (veel gewandeld). Details in de afzonderlijke blog.

2016 kent een vervolg komt op onze wintervakantie: een 8-daagse rondreis door Lapland en een stukje Noorwegen, 'op jacht naar het noorderlicht'.

En ook onze 'grote vakantie'-planning is zo goed als ingevuld. We blijven in Europa, maar wel een bijzonder stukje Europa: IJsland! (wat hebben we toch met het Noorden?) Later meer hierover.

We hebben elk jaar een blog met reisverslagen en foto's bijgehouden, maar door plaatsgebrek heb ik deze in afzonderlijke blogs moeten opsplitsen.
Door op de datums hierboven te klikken wordt U telkens naar de afzonderlijke blogs met reisverslagen, foto's en andere info geleid en kunt U het bekende webadres (www.schulpen.net) gewoon blijven gebruiken.

We hopen dat U enig leesplezier heeft en wie weet, tot....